3. radionica projekta KIKLOPRazvoj Kvalifikacija i Inovativnih metoda stjecanja Kompetencija u LOgistici i Pomorskom prometu održana je u petak 29. siječnja 2016. godine na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Nositelj projekta KIKLOP je Pomorski fakultet u Rijeci, koji u suradnji s partnerima projekta, ima za cilj istražiti stvarne potrebe tržišta rada u području pomorskog prometa i logistike te unaprijediti obrazovne preddiplomske studije na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Na radionici su sudjelovali bivši studenti koji rade u struci, nastavnici fakulteta te partneri projekta koji su redom ugledni poslodavci u području pomorskog prometa i logistike.

Prisutne su uvodnim govorom pozdravili prodekan za poslovne odnose izv.prof.dr.sc. Alen Jugović te voditeljica projekta doc.dr.sc. Ana Perić Hadžić te su zaželjela svima dobrodošlicu.

Na radionici su ukratko predstavljeni rezultati dosadašnjeg provedenog istraživanja na projektu, definirane kompetencije za razvijene standarde zanimanja, provedena analiza sektorske podloge (izrada profila sektora), analiza studijskih programa te je održana rasprava tijekom koje su se sudionici osvrnuli na završeni sveučilišni program, te ocijenili kompatibilnost sadržaja studijskog programa u odnosu na znanja koja se traže na radnom mjestu u cilju prikupljanja smjernica za unapređenje studijskih programa koji se izvode na Pomorskom fakultetu.

Izneseni prijedlozi za unapređenje studijskih programa te prepoznate potreba tržišta rada koristiti će se u provedbi sljedećeg elementa projekta, EP2: Razvoj skupova ishoda učenja, standarda kvalifikacija i unapređenje studijskih programa.

Nakon radionice održan je i treći koordinacijski sastanak, na kojemu su osim sudionika sa Pomorskog fakulteta sudjelovali predstavnici partnera projekta. Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti projekta, aktivnosti upravljanja projektom i izrade drugog izvještaja o napretku. Također, raspravilo se o predstojećim aktivnostima, o elementu projekta 2. razvoj skupova ishoda učenja, standarda kvalifikacija i unaprjeđenje studijskih programa te o elementu projekta promidžba i vidljivost (izrada kataloga Pomorskog gospodarstva).

slike rijeka