Prva radionica projekta KIKLOP (Razvoj Kvalifikacija i Inovativnih metoda stjecanja Kompetencija u LOgistici i Pomorskom prometu) održana je 26. studenog 2015 na Pomorskom fakultetu u Splitu.

Cilj prve radionice je prezentacija dosadašnjih provedenih aktivnosti i rezultata istraživanja u dijelu izrade profila sektora Pomorskog prometa i logistike, standarda zanimanja i kompetencija, matrica kompetencija te standarda kvalifikacija sukladno načelima Hrvatskog Klasifikacijskog Okvira (HKO).

Na radionici bili su prisutni predstavnici svih visokoškolskih Pomorskih ustanova Hrvatske, Pomorskog fakulteta u Rijeci, Pomorskog fakulteta Split, Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru te Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku. Prof.dr.sc. Nikola Račić, dekan Pomorskog fakulteta Split održao je pozdravni govor te zaželio dobrodošlicu prisutnima.

Na radionici su prezentirane provedene aktivnosti u dijelu izrade profila sektora Pomorskog prometa i logistike, standarda zanimanja i kompetencija, matrica kompetencija, standarda kvalifikacija te je provedena konstruktivna rasprava o reformi obrazovanja u skladu s HKO. Sudionici, djelatnici visokoškolskih Pomorskih ustanova, iznijeli su svoja pitanja, komentare te prijedloge za daljnji razvoj aktivnosti projekta.

20151126_105500

fotografija (9)

fotografija (12)